Skal I rejse i julen eller blive hjemme? Her er hvad I skal overveje inden I tager beslutningen

Når man står med valget, om man skal rejse eller blive hjemme til jul, så er der nogle ting at overveje, førend beslutningen tages.

Det kan være utroligt skønt at komme væk fra Danmark under julen. Julen kan give stress, og nogle gange kan de store familie sammenkomster virke overvældende. En god ferie i juletiden tiltrækker derfor mange mennesker, men man mister også nogle ting ved at tage afsted.

I denne artikel vil vi kigge på, hvad der er godt at overveje, inden man tager beslutningen om at tage af sted.

Familien

Har man familie, som man efterlader, og som man derfor ikke får at se i juletiden, som ellers er højtiden for familien. Så kan det være værd at overveje, om det er ferien værd at skuffe dem, der bliver tilbage.

Man kan selvfølgelig se hinanden, inden man tager afsted, og man kan naturligvis også invitere dem med, så alle kan få en lidt atypisk jul.

Er det dog noget familie, som man helt forsøger at undgå, så er det naturligvis ikke noget, man behøver at give de store tanker, hvis der er god grund til, at man ikke har lyst til at tilbringe juletiden med dem. Familien skal dog altid overvejes, inden man tager afsted.

Anderledes type jul

En ferie i juletiden kan give en anderledes jul. Man skal huske på, at der er andre traditioner i andre lande, når det gælder julen, og man vil derfor nok ikke få de samme muligheder for at fejre julen, som man ville derhjemme.

Er man helt okay med muligheden for en anden slags jul, end man er vant til, så er det selvfølgelig bare at komme af sted. Men husk, at du ikke kan være sikker på at få juletræet, og du kan ikke være sikker på, at der vil være traditioner, som du kender. Dette kan naturligvis også være en del af trækplasteret.

Økonomi

Økonomien i at tage af sted. Julen koster mange penge, men det gør en ferie naturligvis også. Og nogle gange kan det ende med at blive en dyrere fornøjelse end at blive hjemme.

Det er nemlig ikke nødvendigvis billigt at rejse i juletiden. Mange, der bor i udlandet, rejser hjem til julen, og mange andre rejser på ferie. Derfor vil du også opleve flybilletter, der ligger højere i pris end normalt. Det er derfor en god ide at tage beslutningen i god tid, om man bliver hjemme eller ej, så man ikke ender med ikke at kunne komme afsted på grund af for høje priser på flybilletter.

Hvis man er bekymret for økonomien i det, kan man jo altid forsøge at lægge et budget, og så se om det kan lade sig gøre i det hele taget. Husk på, at der også er mange penge, der bliver brugt i juletiden derhjemme, så de to ting skal naturligvis vejes op mod hinanden.

Destination

Hvis man så vælger at tage afsted fremfor at blive hjemme, så skal man naturligvis finde det rigtige sted at tage til. Der kan være flere ting at overveje her.

Vil man gerne have en varm juleferie, så handler det om, at man finder en destination, som også er varm i december. De fleste gange kan der godt være dejligt på Maspalomas i december, og der kan være mange andre steder, hvor man kan finde temperaturer over de 20 grader. Spanien har generelt mange destinationer, som er gode i vinterhalvåret.

Du vil også kunne finde andre lande med gode temperaturer, og vil I for eksempel gerne have den helt rette sommervarme, så kan man overveje lande, som har omvendt sæson, eller som har stabilt vejr året rundt. Det finder man normalt ved ækvator og syd derfor. Så man kan med fordel vælge destinationer dernede.

Er man mere til en ferietype, der stadig vil give det kolde vejr. For eksempel en skiferie i julen, så er der gode muligheder her. December er som regel et godt tidspunkt, da sneen allerede er landet de fleste steder. Man skal dog være opmærksom på, at sneen nogle gange godt kan lade vente på sig. Derfor bør man søge efter steder, som ligger så langt nord som muligt, hvis man vil være mere sikker på, at man får sne, som kommer fra skyer og ikke fra maskiner.

Der er for mange noget fantastisk over en hvid jul i en hytte i Norge, og det er derfor også ofte en dyrere ferie, da den godt kan være populær. 

Det kan også være, at man bare har lyst til en byferie eller en tur på landet, hvor man bare kommer væk hjemmefra. En tur i sommerhus i Danmark kan både give jer muligheden for at komme væk, samtidig med at I kan få mere af den gode gamle jul, I kender, hvis I ønsker begge dele. En byferie vil give jer en masse muligheder for kulturelle oplevelser.

Gaver

Hvad gør I med gaver? En ferie giver nogle udfordringer i forhold til gaver. De skal både med på vejen til ferien, og de skal formentlig også med hjem igen bagefter. Det kræver, at der er plads i kufferterne.

I kan naturligvis også vælge at købe gaverne, når I når frem, eller I kan vælge at give gaverne før eller efter ferien. Har man børn med, vil det dog måske ikke føles som en rigtig jul for dem, hvis der ikke er gaver juleaften. Har man ikke børn, er det dog lettere at komme udenom problemet med gaverne.

Afrunding

En ferie kan være skønt i december. Og det kan give frihed fra juleræset. Forhåbentlig har alle emnerne givet god mulighed for at tage den rette beslutning for jeres jul.

Uanset om I vælger at blive hjemme eller tage ud af landet på rejse til den kommende jul, så vil begge dele sikkert kunne give jer en skøn jul.

Menu
Top